Belysning

Lys og belysning har en afgørende virkning på din dagligdag.

I en lysudredning udredes der bl.a. for blændingsgener, med og mod lys, samt farve/lys temperaturen i lokalet og ved arbejdspladsen på arbejdet.

Kontraster er i sig slev og i samspil med belysningen et vigtigt emne for at optimere synsmulighederne.

Hos Kommunikation & Teknologi har vi forskellige muligheder og værktøjer til udredning af lysforholdene.

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvad er formålet?

  Formålet med en belysnings udredning er at optimere de daglige forhold i hjemmet, på arbejde og uddannelse i forhold til en synsnedsættelse eller udfordringer i forbindelse med visuel bearbejdning.

  Vi stræber efter at give dig mulighed for at lykkes med dit liv, selvom du har vanskeligheder. 

 • Hvordan foregår det?

  Der indkaldes til en udredende synssamtale med fokus på behov og ønsker i hverdagen i forbindelse med nedsat syn, eller visuelle vanskeligheder i forbindelse med visuel bearbejdning.

  Et af emnerne, der sættes fokus på, er belysningsforhold og behov, til såvel aktuelle arbejdsopgaver som den generelle rumbelysning.

  Ved lysudredningen indgår de aktuelle lysbehov og ønsker, men der sættes også fokus på de sociale sammenhænge hvori belysningen skal indgå.

  Ofte indkaldes der til en specifik lysudredning, som kan udføres både i eget hjem og hos Kommunikation & Teknologi.

  Hos Kommunikation & Teknologi udmåles og kortlægges lystemperatur og lysniveau. Dette forgår i lokaler som kan afskærmes fra dagslys for at opnå optimal farvegengivelse og kontrast.

  Der inddrages ligeledes et lyspanel, bestående af 3 forskellige rum (kasser som hænger på en væg). Rummene har 3 forskellige farvetemperature med identiske ting i dem hver.

  I en funktionel sammenhæng er det vigtigt at der tags højde for de forhold hvori belysningen skal indgå i relation til omgivelserne - familie, venner, skole og arbejde.

  En del af lysudredningen tager således udgangspunkt i en bevidstgørelse af lysets betydning og effekt på borger og dennes omgivelse. 

 • Hvordan kommer jeg i gang?

  For at høre mere og/eller aftale tid til samtale angående belysning og/eller andre synsvanskeligheder kan synskonsulenten kontaktes tirsdage og onsdage kl. 8.30-10.00 på tlf.: 76 81 55 70

  Du kan også skrive til os via vores kontaktformular - klik her.