Stu grupper

Læs om vores forskellige stu grupper

  • Stu Brejning

    Stu Brejning er for dig som har brug for tæt støtte og hjælp, som profiterer af tydelige, faste og rolige rammer og som gerne vil udvikle din kommunikation med din omverden.

    Stu Brejning er vores stu tilbud til dig med multiple funktionsnedsættelse, for dig med svær autisme eller for dig med et særligt behov for en fast struktur og mulighed for at kunne være for dig selv.

    Der er mellem 8 og 10 unge i gruppen. Gruppen er primært i den ene eller anden ende af huset, men undervisning finder sted i hele huset.

    For de unge med multiple funktionsnedsættelser, som har behov for hjælp til personlig pleje, spisning og forflytning (hvis den unge er kørestolsbruger), sørger vi for at varetage dette i samspil med undervisning.

    De unge med svær autisme eller særlig behov for fast og genkendelig struktur, har som oftest massive udfordringer i det sociale samspil, og har brug for tæt personalestøtte. Vi varetager også her den unges behov for hjælp til f.eks. personlig pleje, hygiejne og spisning i samspil med undervisningen.

    I løbet af ugen er der undervisningsmoduler, hvor hele gruppen er samlet. I andre undervisningsmoduler er eleverne i mindre grupper eller eleven får eneundervisning.
    Eleven deltager i det omfang det er muligt, og hvor det er med til at understøtte enten social eller faglig læring.

    Undervisningstilbuddet har fokus på kommunikation, motorik/sansning, musik og sang samt ungdomsliv med fester og fælles arrangementer med bosteder og de unge fra stu Solsikkevej. Undervisningen er emneorienteret. 

    Der er faste ugentlige undervisningsaktiviteter som musik og tur ud af huset. Der er mulighed for svømning i perioder.

    Ud over almindelig undervisning arrangeres der heldagsture og evt. aftenarrangementer.

    Al undervisning tilrettelægges ud fra den unges individuelle uddannelsesplan, som udarbejdes af Ungdommens Uddannelsesvejledning og den unge og forældrene i fællesskab.

    De unge kommunikerer via TD Snap, Tobii, Roll Talk eller andre teknologiske kommunikationshjælpemidler. Nogle anvender tegn til tale og Board Maker symboler.

    I vores tilgang til eleverne bruger vi metoder som Low arousal, Tassles, Intensive Interaction m.m. og vi lægger stor vægt på at skabe et stressfrit rum for den enkeltes læring og udvikling.

    Den unge har et tæt samarbejde med kontaktlæreren, som dagligt støtter op om såvel personlige, sociale og praktiske problemstillinger, og som kontinuerligt guider den unge i forhold til at opnå optimale muligheder i livet.

    Vi har fysiske rammer, som møder behov for kørestolsbrugere og som tilgodeser den enkelte elevs behov for  skærmning, men som samtidig også inviterer til at interagere med omverdenen.

    Nogle unge bor hjemme hos forældrene. De fleste bor på de omkringliggende bosteder f.eks. Kilden, Skansebakken eller Spurvetoften. De unge befordres med taxi til og fra uddannelsesstedet eller personalet henter / bringer eleverne.

    Unge, forældre og uddannelsesvejleder, der overvejer stu Brejning, er altid velkomne på besøg.

    Der kan arrangeres praktikdage inden evt. start på stu Brejning.

  • Q Klassen

    Q klassen er for dig, som har det godt med struktur og genkendelighed med faste daglige rutiner i undervisningen og i pauserne. I Q klassen støtter og hjælper vi dig i undervisning, med spisning, i fællesskabet i pauserne, med sociale aktiviteter, med påklædning, hygiejne og medicin.

    Q klassen vil være et godt valg for dig, hvis din funktion er nedsat som følge af psykisk udviklingshæmning, autismespektrumforstyrrelse, hjerneskade eller andre udviklingsforstyrrelser og at det betyder, at du har brug for tæt støtte og hjælp.

    Der er mellem 8 og 12 elever i gruppen.

    Undervisning er tilrettelagt ud fra dine ønsker og drømme. Du har en kontaktperson, som sørger for kontakt til dine forældre / pårørende og din UU-vejleder.

    Hvis du har brug for en skærmet plads eller eget lokale, så er det også en mulighed. Du vil fortsat være med i den fælles undervisning, hvor det giver mening.
    Det unge i Q klassen kan være sammen i en større gruppe i undervisning og pauseaktiviteter, hvis der er støtte og guidning.

    Hvis du kun har lidt talesprog, kan vi bruge alternativ supplerende kommunikation (ASK). Det kan f.eks. være Tegn Til Tale, Boardmaker eller kommunikationsprogrammer på iPad, telefon eller andet.
    Alternativ Supplerende Kommunikation (ASK) bruger vi også i bevægelse /idræt, musik m.m., så du altid har mulighed for at fortælle, hvad du gerne vil.

     I løbet af året er der forskellige arrangementer i klassen (f.eks. bowlingtur, fællesspisning).

    Din undervisning evalueres løbende på teammøder og justeres så den følger med din udvikling.

    Når du starter på din stu bor du måske hjemme. Det kan være, at du i løbet af din stu flytter på et bosted.

    Undervejs i din stu får du tilbud om at komme i praktik. Det kan være praktik i et aktivitetstilbud eller måske beskyttet beskæftigelse på Karriereværkstedet.

  • V Klassen

    V-klassen er for dig som har brug for struktur og genkendelighed. Det betyder at undervisning og pauser er tilrettelagt i faste rutiner, som justeres i takt med at elevernes udvikling.

    V-klassen er for dig med en funktionsnedsættelse som følge af psykisk udviklingshæmning, hjerneskade eller specifikke udviklingsforstyrrelser, som betyder, at du har brug for støtte til mange ting i dagligdagen.

    Der er mellem 8 og 12 elever i gruppen. 

    Du har en kontaktperson, som sørger for kontakt til dine forældre / pårørende og din UU-vejleder.

    I V-klassen hjælper vi dig med at udvikle din evne til at være sammen med andre i et fællesskab / ungdomsmiljø. Det betyder, at du kommer til at lære at arbejde sammen med andre i undervisningen, og være sammen med andre i din fritid. Vi ønsker, at du er tryg og trives i dagligdagen. Det betyder, at du bliver hørt og forstået. Det er et godt udgangspunkt for din udvikling og læring.

    Undervisningen tilrettelægges ud fra dine ønsker og drømme. Men vi har altid fokus på, at du får en forståelse for det samfund og den verden du er i.

    Den faglige undervisning skal give dig mulighed for at løse hverdagens udfordringer, og få så meget indflydelse på dit eget liv som muligt. Det kan f.eks. være med undervisning i pengekendskab, eller at lave indkøbsliste og tage på indkøbstur.

    Undervisningen kan være f.eks. kommunikation, bevægelse (idræt, svømning, gåture), samvær/samarbejde og færdigheder indenfor almindelig daglig levevis (ADL), madlavning osv.

    Vi har ture ud af huset og arbejder med emner. Ture kan være til Borgerservice, ressourcecenter, rensningsanlæg, på museer eller ud i naturen.

    Vi besøger eleverne hjemme eller på bosted, når vi arbejder med emne om at flytte hjemmefra. 

    I løbet af stu får du tilbud om at komme i praktik. Praktikkerne er ofte i et af Karriereværkstedets tilbud.

  • Krystallen

    Krystallen er for dig, som trives med struktur, tydelige rammer og genkendelighed.  Dagligdagen er i faste rutiner, men kan ændres, hvis det er nødvendigt. Du kan få en skærmet plads, hvis du har brug for det.

    Du vil sammen med de andre elever være i et fællesskab / ungdomsmiljø. Vi støtter, hvis der brug for vejledning, så der er plads til alle i undervisningen og i pauserne.
    Hvis det er svært for dig at være i fællesskabet, laver vi individuelle aftaler med dig.

    Krystallen er for dig med en funktionsnedsættelse på grund af autismespektrumforstyrrelse eller andre specifikke udviklingsforstyrrelser som f.eks. ADHD, indlæringsvanskeligheder og sprogvanskeligheder. Måske du også har udfordringer med angst, stress eller energiforvaltning.

    Der er mellem 12 og 15 unge i gruppen

    Din undervisning tilrettelægges ud fra dine ønsker og drømme med hjælp fra dine forældre / pårørende og UU-vejleder.
    Du vil få et tæt samarbejde med din kontaktlærer, som hjælper dig med både personlige og sociale problemer. Vi guider dig, så du får mulighed for at træffe gode valg for dig og dit liv.

    I Krystallen har vi kreative fag som billedkunst, Makerspace (analog / digital kreativitet), idræt/træning, svømning, musik m.m.
    I Krystallen tager vi på heldagsture, idrætsture og museumsbesøg m.m. Vi fejrer også bl.a. Halloween og jul.
    Nogle år tager vi på lejrtur.

    Hvis du ønsker mere faglig undervisning er der mulighed for dansk, matematik, engelsk eller historie/samfund og it. Af og til laves den faglige undervisning sammen med elever fra stu gruppen på Flegborg.

    Du vil også få undervisning i indkøb, pengeregning, madlavning, tøjvask og oprydning.

    Måske du gerne vil udvikle dine håndværksmæssige færdigheder. Derfor har vi i Krystallen et samarbejde med stu gruppen CSV Erhverv, som laver praktisk arbejde.

    I løbet af din stu får du mulighed for at komme i praktik. Praktik kan f.eks. være på Karriereværkstedet eller i en virksomhed.

    I Krystallen bor de fleste unge stadig hjemme, men undervejs i stu forløbet flytter en del i egen bolig (evt. med støtte) eller på bosted.

  • CSV Erhverv

    CSV Erhverv er til dig, som gerne vil arbejde med dine håndværksmæssige færdigheder inden for almindelige pedelfunktioner. Det er altså et praktisk tilrettelagt uddannelsestilbud for dig, som er træt af den almindelige skole. CSV Erhverv har egen bygning med værksted og opholdsrum.

    Du har måske en funktionsnedsættelse som følge af autismespektrumforstyrrelse, specifikke udviklingsforstyrrelser (ADHD, indlæring, sprogvanskeligheder) og / eller angst, stress, depression.
    Det kan også være sociale eller personlige problematikker.

    Der er 8 - 12 elever i gruppen.

    Din stu er tilrettelagt ud fra dine ønsker og drømme. Sammen med dine forældre / pårørende og UU- vejleder bliver der lavet en plan for din stu.
    Du får en kontaktperson på CSV Erhverv. 

    På CSV Erhverv støtter vi dig i din personlige og sociale udvikling. Du bliver en del af et fællesskab sammen med de andre elever.

    Vi arbejder med alle typer håndværksmæssige opgaver på CSV Vejles egne matrikler og også med bestillingsopgaver fra andre institutioner.
    Når vi løser opgaver, øver vi os på at være i en god kontakt med dem vi møder. Vi øver os også på at arbejde godt sammen og forstå og hjælpe hinanden, så vi løser opgaven bedst muligt.

    Du bliver en del af et fællesskab, hvor der er struktur og trygge rammer, og hvor du får hjælp med at sætte grænser, så der kan skabes gode relationer. Det gør vi med vejledning og fælles drøftelser, så fællesskabet kan fungere godt.

    På CSV Erhverv kan du også være med til fodbold / idræt / svømning og undervisning i indkøb, madlavning, rengøring og andet, som er godt at kunne, når man flytter hjemmefra.

    Hvis du vil, så kan du være med i dansk- eller matematikundervisning sammen med Krystallen.

    Ud over den almindelig undervisning er der også caféaftener, heldagsture, idrætsture og lejrture både i Danmark og i udlandet.

    Undervejs på stu kan du komme i praktik. Praktikken er på en virksomhed, som arbejder med det, du gerne vil prøve.

    Måske bor du hjemme, når du starter på stu. Undervejs flytter du måske egen bolig (evt. med støtte).

  • Stu Flegborg

    Stu Flegborg er til dig med en funktionsnedsættelse som følge af autismespektrumforstyrrelse, specifikke udviklingsforstyrrelser eller en psykiatrisk diagnose.

    Der er mellem 16 og 24 unge på Flegborg.

    Din stu tilrettelægges ud fra dine ønsker og drømme, men vi invitere dig også til at få viden og lære om andre ting. 

    Du får en kontaktperson, som støtter/ guider dig i personlige og sociale problemstillinger og sparrer med dig omkring uddannelse, fritid, beskæftigelse m.m.

    Hvis du har brug for mere tydelige rammer, findes der skærmede pladser og du kan lave individuelle aftaler for deltagelse.

    Sammen med de andre unge er du med til at skabe rum for fællesskab i de rammer der er. Vi vejledning og hjælper med fælles drøftelser, hvis der er brug for at blive ledet på vej, eller hvis det er svært at sætte grænser overfor hinanden.

    Undervisningsmiljøet er struktureret og dagligdagen styres af skemaet, som dækker over en periode. Der er typisk 4 perioder på et skoleår.

    Undervisningen er i mindre hold. Der tilbydes faglig undervisning i dansk, matematik og engelsk både på basisniveau og med mulighed for prøve på AVU (Almen Voksenuddannelse) i samarbejde med VUC (Campus Vejle).

    Samfundsviden, historie og debat med fokus på dannelse er en del af skemaet.

    Der tilbydes også Kreativt (design, billedkunst  - der er et samarbejde med Makerspace i Skibet), bevægelse / træning, musik m.m.

    For alle indgår almindelig dagligdags levevis i undervisningen. Det kan være madlavning, rengøring m.m. 

    Ud over almindelig undervisning arrangeres der caféaftener, heldagsture, idrætsture og lejrture for de elever, der har et ønske om dette.

    Praktikforløb på ordinære arbejdspladser er typisk. 

    De unge bor i egen lejlighed (evt. med støtte), bosted eller hjemme. De unge, som bor hjemme, flytter ofte i løbet af stu tiden.

    De unge på Flegborg tager selv offentlig transport. Enkelte benytter i perioder taxakørsel til uddannelsesstedet. 

  • Personale

    Personalet på stu er lærere og pædagoger med viden og uddannelse indenfor specialundervisning / specialpædagogik.

    Derudover har vi Social- og Sundhedsassistenter, pædagogiske assistenter og pædagogiske medhjælpere.

  • Adresser og kontakt

    Stu Brejning
    Brejning Østergade 12
    Brejning
    7080 Børkop

    Stu Flegborg
    Flegborg 13 B
    7100 Vejle

    Q Klassen
    V Klassen
    Krystallen 
    CSV Erhverv
    Solsikkevej 6
    7100 Vejle

    Hvis du gerne vil på besøg, så kontakt os på telefon 76 81 55 55 eller mail csv@vejle.dk